RIKSKONFERENS

17-18 januari 2018, ESKILSTUNA

Systematiskt tänkande i klassrummet

Träna på att lära nya saker systematiskt genom övningen Kata i klassrummet (KiC - Kata in the Classroom).  KiC är en praktisk övning som tar ca en lektion, 50 minuter, att köra. Övningen engagerar eleverna genom att pussla i ett antal korta rundor och samtidigt träna systematiskt vetenskapligt tänkande. Eleverna följer förbättringskatan för att fastställa ett mål, och sedan experimentera och lära mot målet.

KiC-övningen tränar beteenden för systematiskt vetenskapligt tänkande på ett enkelt och roligt sätt. KiC-övningen kan användas såväl på mellanstadiet, högstadiet som på gymnasiet. Nedan hittar du alla instruktioner och allt material du behöver för att köra en KiC-lektion. Du behöver även ett 15 bitars pussel för varje grupp. Lycka till!

Vill du lära dig mer om hur du genomför övningen med din klass eller dina kollegor kan du även delta på Rikskonferensen Bättre Skola 2017.

Övningen bygger på Mike Rothers forskning kring systematiskt förbättringsarbete och bilderna är översatta och utvecklade av SIQs medlemsorganisation Revere. För mer information kontakta:

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling
Fredrik Lundgren - 0703-818330