Forskningsinlägg 1 Alla kan läsa dina inlägg

Alla som följer våra kanaler på sociala medier har tillgång till dina kommenterar. Dina inlägg kan också användas av SIQ i andra sammanhang.

Ansvar

Vi vill att våra kanaler på sociala medier skall ha en positiv ton och därför förbehåller vi oss rätten att radera inlägg som vi bedömer som stötande, inte är relevanta, som marknadsför andras verksamheter som kan vara skadligt för SIQs varumärke/verksamhet eller som bryter mot personuppgiftslagen eller andra lagar. Eventuella kommentarer som verkar vara spam kommer att raderas.

Hjälp oss att hålla en positiv ton

Om du upptäcker ett inlägg som kan falla under någon av ovanstående beskrivningar, skulle vi vara tacksam om du skulle kunna uppmärksamma oss på det.

Uppdatering av denna policy

SIQ kommer att uppdatera denna policy med jämna mellanrum och rekommenderar alla våra kunder och användare att läsa policyn då och då för att ta del av de nyheter och förändringar som gjorts sedan sist.

Hur du kontaktar SIQ angående denna policy

Det är väsentligt för SIQ att ta del av vad våra kunder och användare tycker om vår service och vår policy. Kunder som har frågor eller synpunkter på denna policy är välkomna att kontakta oss på siq@siq.se.